atheofilos(lookingforKostakisAnan)

το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γράφω ό,τι μου καπνίσει.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

Ο Κωστάκης Ανάν(πραγματικό όνομα Αργύρης Ταλέκουρδας),σχεδόν παντελώς άγνωστος ελληνάρας συγγραφέας,είχε την τύχη να γεννηθεί στη χορτάτη πλευρά του πλανήτη και νωρίς ανακάλυψε πως είχε ταλέντο στη λογοτεχνία,πράγμα που φυσικά δεν συνέβαινε.
   Τα πρώτα του έργα έχουν αποκτήσει διαστάσεις θρύλου μεταξύ των οπαδών του,κυρίως επειδή δεν έχουν ποτέ κυκλοφορήσει επίσημα στο εμπόριο και λίγοι μπορούν να υπερηφανεύονται ότι τα έχουν διαβάσει.
   Σε ηλικία 25 ετών ασπάστηκε τον καπιταλισμό,προκαλώντας σάλο μεταξύ των σκληροπυρηνικών οπαδών του,ενώ ο ίδιος,δηλώνοντας αινιγματικά"θα έπρεπε όλοι να ντρέπεστε",αποσύρθηκε σ'ένα ορεινό   McDonalds στα αμερικανικά Βραχώδη Όρη.
Έκτοτε,το έργο του ήταν μία συνεχής άρνηση του δικαιώματος των δυτικών ανθρώπων να εκφέρουν οποιαδήποτε γνώμη για τον κόσμο,πολύ απλά επειδή δεν ζουν σ'αυτόν,μόνο τον βλέπουν από την τηλεόραση.
Ο Κωστάκης Ανάν πέθανε ανήσυχος το φθινόπωρο του 2045,ενώ οι πραγματικές διαστάσεις του έργου του αναγνωρίστηκαν αρκετά χρόνια αργότερα,από τον πιστό του σκύλο Κοπροδότη,ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σχετική δημοσιότητα και ξεπούλησε μέχρι και ιδιόχειρα σημειώματα για τα ψώνια του σαββατοκύριακου που βρήκε στα συρτάρια του αφεντικού του.


Το παραπάνω κείμενο το αντέγραψα από το ιερό βιβλίο νούμερο ένα"...και ύστερα ήρθες και μ'έλυσες"(εκδόσεις ΒΑΒΕΛ).
Αφορμή ήταν το κεφάλαιο Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ "ΕΥΝΟΥΧΟΥ ΦΙΛΟΥ",το οποίο μ'έχει σημαδέψει σαν τατουάζ στο μπράτσο ισοβίτη και το αφιερώνω στο κροκόδειλο,μαζί με ένα μικρό απόσπασμα από το ίδιο κεφάλαιο"...και βέβαια αν προσπαθήσεις να της μιλήσεις για εσάς τους δύο,θα μάθεις ότι είσαι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος στη ζωή της,αλλά η μόνη πιθανότητα να ξαπλώσεις δίπλα της είναι σε ομαδικό τάφο."

8 σχόλια:

  1. φήμες κυκλοφορούν στο διαδύκτιο ότι ο λεβέντης αλλάζει συνεχώς τόπο διαμονής γιατί τον κυνηγάνε φανατικοί θρησκόληπτοι,η σία,η εφορία,εξωγήινοι,οι νίντζα,το κλαμπ των θαυμάστριων του,ο κομμωτής του και φυσικά η μαμαΑνάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Να ρωτήσω κάτι;Το κλαμπ των θαυμαστριών έχει και μαρούλι;
    -Όχι,αλλά με έχεις βάλει στη μπρίζα και ξαναδιαβάζω παλιά τεύχη βαβέλ...
    -Ένα κλαμπ με φιλέτο θαυμάστριας,μαγιονέζα και μαρούλι παρακαλώ.
    -Μήπως τελικά είσαι εσύ ο κωστάκης;
    -Όχι,δε θέλω κοκακόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο καιρός πλησιάζει,η μέρα της κρίσης έρχεται και γω δεν πήγα σήμερα για φαγητό στης κυραλένης.εσείς όμως κύριοι και κυρίες,σύντροφοι και συντρόφισσες βαβελοπληκτοι καλό είναι να αφήσετε ό,τι κάνετε και να αποστηθησετε(αυτή η λέξη πάντα μου άρεσε,μου θυμίζει στήθος κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες-άσε τις μαλακίες τα βυζάκια της μαρίας σου θυμίζει)και τα δύο ιερά βιβλία γιατί δέκα αυγούστου ο θεός απολύεται και θα εξεταστείτε.αυτά περί μακαριότητας των φτωχών τω πνεύματι στη δικια μας θρησκεία δεν περνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τσιριμπιμ τσιριμπομ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστάκη, εμφανίσου. Αλλιώς είσαι τζάμπα άνετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5 λεπτακια ακομα και σηκωνομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή