atheofilos(lookingforKostakisAnan)

το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να γράφω ό,τι μου καπνίσει.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

στραβομουτσουνιάσματα

Μεγάλωσα με την ήττα κολλημένη στο πετσί μου.Από μικρός,θυμάμαι,την αγανάκτηση που ένοιωθα όταν οι άλλοι είχαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη και μας νικούσαν στο μπάσκετ.Τι αγωνία ήταν αυτή στους αγώνες ΑΡΗ-ΠΑΟΚ!Προσευχόμουν,παθιαζόμουν,αγχονόμουν αλλά μάπα το καρπούζι.Ακόμα και με τον αντιγκάλη Τζον Κορφα και τον τίγρη Μπάνε Πρέλεβιτς λίγες οι χαρές.Χώρια που ένοιωθα ,από τότε ακόμα, την εναντίωση στο κατεστημένο να φουντώνει μέσα μου βλέποντας όλους τους σελέμπριτι της εποχής,μέλη της κυβέρνησης,την Μαρινέλλα και άλλους να είναι Άρης.Τον Σαρτζετάκη να ρωτούσες τότε,Άρης θα σου έλεγε.Ακόμα και στην εθνική όλος ο Άρης έπαιζε.Από τον ΠΑΟΚ μόνο ο άχαρος και μετέπειτα προδότης Φασούλας,άντε και ο Σταυρόπουλος που ήταν έκτη αλλαγή,παγγίτης κατ'επάγγελμα.Οι παοκτσήδες άσπρη μέρα μόνο όταν χιόνιζε.Στο ποδόσφαιρο,δεν το συζητάμε,αδικία,ήττα και μιζέρια μαζί φτιάχναν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ μολότωφ που μου έκαιγε το μυαλό,αυτό και η ανάγνωση της εφημερίδας "σπορ του βορρά".Αυτή η εφημερίδα πρέπει να πάρει το βραβείο μιζέριας, μεγαλοστομίας και ψευτιάς. Το κόμμα της οικογένειας ήταν η ΝΔ και όπως καταλαβαίνετε η μία σφαλιάρα έπεφτε μετά την άλλη,αρχής γενομένης από το '81.Χρόνια ολόκληρα κρύβαμε τις πολιτικές μας προτιμήσεις γιατί θα μας πέρναν στο γιούχα οι πασόκοι της γειτονιάς.Όχι πως δεν το ξέραν, αλλά μη δίνουμε και αφορμές.Αλλά και 'μεις μαζόχες κόκκαλο.Πού πάτε ρε με τον Μητσοτάκη,τον Έβερτ και τον Αβραμόπουλο?
Όταν άρχισα να συνειδητοποιουμαι πολιτικά και άρχισα να κλίνω αριστερά να σου και η πτώση του "υπαρκτού"να με φέρνει σε αμηχανία.Τι έγινε ρε παιδιά?Ευτυχώς αυτό το τραύμα το ξεπέρασα γρήγορα γιατί ο "υπαρκτός"ήταν μούφα και η Επανάσταση είχε προδοθεί πολύ πολύ νωρίτερα.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά?Θέλω να ξορκίσω τη μιζέρια που με κυνηγάει,τη σιχαμένη καγκουριά της εφηβείας και την ηττοπάθεια που μου κόλλησαν σαν τον ιό της γρίππης.
Ευτυχώς σιγά σιγά αποκτώ αντιστάσεις.Το χιούμορ,οι φίλοι,τα ταξίδια βοηθάνε.

1 σχόλιο:

  1. Και ποιος σου πε ρε φιλαράκι να είσαι ΠΑΟΚ και όταν άρχισε να παίρνει τα πανω της η ΝΔ (λέμε τώρα) να γίνεις αριστερός; Γίνε γαύρος, πασόκος και σκυλάς να δεις άσπρη μέρα. Αλλά μάλλον το τραβάει ο οργανισμός.

    ΥΓ: Ωραία η ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή